Hvorfor lønner det seg ikke med SMS-lån?

Et SMS-lån er et forbrukslån som du får innvilget etter å ha sendt en forespørsel via SMS med mobiltelefonen din. Disse lånene var relativt enkle å ta opp og pengene kom svært raskt inn på kontoen. Dette førte til at mange nordmenn tok opp slike lån som ikke de klarte å betjene. Mye av årsaken var at avtaleprosessene ble for raske og lite grundige, og lånetakerne gjorde seg ikke kjent med vilkårene for nedbetaling. Til slutt ble SMS-lån forbudt i Norge.

Alternativ finansiering

Trenger du litt ekstra å rutte med til hverdagen, er det heldigvis andre typer lån du kan ta opp. Valget ditt avhenger litt av hva du trenger lånet til. Har du tenkt å for eksempel pusse opp boligen din, kan du be banken om å ta et lån på huset. Dersom banken avviser din forespørsel, kan du prøve å ta opp et forbrukslån. Disse lånene har mye høyere renter, men krever til gjengjeld ikke pant i boligen. Det vil si at du ikke trenger å stille opp med noen form for sikkerhet for banken.

Det er også vanlig å ta opp et refinansieringslån for å betale forbrukslån. Hvis du finner et lån med lavere renter enn det nåværende lånet, kan det lønne det seg å nedbetale det gamle lånet med et nytt. Du kan også be banken din om hjelp til dette dersom du er usikker.

Hvis du har tenkt å studere i utlandet og trenger penger til å finansiere utdanningen og livsoppholdet, er det flere som velger å ta opp et forbrukslån for å finansiere dette.

Hva du må ta hensyn til

Det viktigste å tenke på når du tar opp et forbrukslån er å sjekke rentene. Velg lånet som tilbyr deg best mulig nedbetalingsplan med lavest mulig renter. Gjør deg også godt kjent med vilkårene, slik at du er sikker på at du kan betjene lånet. En annen viktig sak når du tar opp et forbrukslån er å sørge for at du investerer pengene smart. Ettersom rentene er meget høye, bør du sørge for at du får noe igjen for pengene. Med andre ord, invester pengene i noe som gir deg avkastning. Oppgradering på boligen din gir deg avkastning på lang sikt, og er dermed en god måte å bruke forbrukslånet ditt på.

Dette må du ikke bruke lånet ditt på

Utgifter som ikke gir deg noe form for verdi tilbake er ikke så lure investeringer. Gode eksempler på dette er ferie, restaurantbesøk, shoppingturer og opplevelser som konserter, og lignende. Disse eksemplene er utgifter som du ikke får noen avkastning på. De medfører også at du må betale pengene tilbake til banken med skyhøye renter.

Hvordan søker man?

Ekspertene råder til å sjekke ulike typer lån til å begynne med. Det finnes utallige sammenligningstjenester på nettet, hvor du kan sammenligne renter, nedbetalingstid, maksimal grense, og andre egenskaper. Gjør deg kjent med disse før du bestemmer deg for å ta opp et bestemt forbrukslån. Når du først har bestemt deg, kan du besøke nettsiden til banken som tilbyr det lånet du er interessert i. Du kan trygt søke på nettet, fylle inn din personlige informasjon og sende søknaden. Du vil i løpet av noen dager få et svar fra banken. Prosessen er svært enkelt, og du kan be banken om bistand dersom det er noe som er uklart.

Andre bruksområder

Husk at i virkeligheten er det helt opp til deg selv hva du bruker lånet ditt til. Banken kommer ikke til å kreve å få vite hva pengene skal vies til. Dersom du har tenkt å kjøpe bil eller båt, er forbrukslån også et meget godt alternativ dersom du ikke får innvilget et bil- eller båtlån.